Cum e cu invitaţiile de pe Facebook

Invitaţiile trimise la întâmplare pe Facebook sunt la fel de eficiente ca un cerşetor ieşit în mall la agăţat gagici. E unul dintre lucrurile alea pe care le ştim bine cu toţii, dar pe care nu le respectăm aproape niciodată.

De ce să nu faci asta?

  • Logica aia cu „Lasă, că poate nimeresc unul sau doi care sunt interesaţi” e una ineficientă. Iar dacă insişti constant, ai şanse mai mari să te alegi cu un Unfriend sau un Block.
  • Degeaba inviţi lumea în prostie dacă în final participă doar 5-10% dintre cei care au anunţat că vin. Mulţi acceptă astfel de invitaţii doar din complezenţă sau pentru că se tem să nu se supere pe ei persoana care a trimis invitaţia. Alţii sunt mai finuţi şi apelează la varianta salvatoare „Maybe”. Oricum ar fi, majoritatea va sfârşi prin a nu-şi ţine cuvântul virtual.

În urma acestor fapte rezultă o singură concluzie mare şi rozalie: eşti un organizator prost. Habar n-ai ce public-ţintă ai şi faci ceva în doru’ lelii doar ca să arăţi că nu freci duda chiar toată ziua. În cazul ăsta, mai degrabă te apuci să faci un eveniment numit „Vreau să devin o persoană superdetestată”, pentru că acolo vei avea succes garantat.

Sfaturi utile

Criticile ar fi cam stinghere şi aproape fără scop dacă ar sta mereu singure, aşa că trebuie să completez şi cu sfaturi. Nimic nou, nimic complicat, nimic greu de intuit, dar ceva poate mai greu de pus în aplicare atunci când te mănâncă degetele pe maus.

  • Dacă te adresezi cui trebuie, vei avea parte mai des de răspunsuri pozitive şi sincere. Trimite invitaţii doar persoanelor pe care le cunoşti cât de cât şi ale căror gusturi le ştii sau le poţi afla din informaţiile publice de pe profilurile lor. Sau promovează evenimentul prin intermediul uneltelor companiei/ trupei/ echipei pentru care lucrezi (site oficial, pagină şi grup de Fb, cont de Twitter etc.).
  • Aruncă un ochi la oraşul evenimentului şi la oraşul în care stau, ca să vezi dacă pot sau dacă îmi permit să ajung acolo. Cu alte cuvinte, nu mă invita la un eveniment din Horodiştea dacă tu ştii că eu stau în Zimnicea.
  • Întreabă politicos înainte să trimiţi invitaţia. Uneori e mai simplu aşa.

Ştiu că asta înseamnă mai multă muncă, dar în final va aduce rezultate mai bune (laolaltă cu aprecierile cuvenite).

Ideea de a te adresa cui trebuie (sau de a întreba politicos în prealabil) e valabilă şi pentru sugestiile de a da Like anumitor pagini.

De invitaţiile pentru jocuri / aplicaţii idioate nici nu mă mai obosesc să scriu. Am mereu impresia că lista mea de jocuri / aplicaţii blocate e prea scurtă faţă de câte blochez cu adevărat în fiecare lună. Dacă nu au o utilitate reală, ar trebui interzise, pur şi simplu. Pentru chestii de-astea te poţi întoarce oricând pe Hi5.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Cum e cu invitaţiile de pe Facebook&8221;

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s