Cum să atragi turişti într-o ţară mică

Turist fiind, ce-ai zice dacă ai afla că există o ţară în care ai putea să mănânci clătite cu preşedintele sau sushi cu primarul capitalei? Ce-ai zice de o ţară în care oricine îţi poate fi ghid şi te poate primi cu braţele deschise în propria casă?

Acea ţară se numeşte Islanda. Se află în Atlanticul de Nord şi are o populaţie de 300.000 de oameni, iar autorităţile de acolo au abordat o strategie inedită pentru a atrage cât mai mulţi turişti. Au lansat o campanie online în care au încurajat cetăţenii să devină ghizi pentru călătorii din alte ţări. Scopul e simplu: să cunoşti islandezul de rând, să afli mai multe despre el, să vezi cât mai multe, să experimentezi, să înveţi lucruri noi şi să te simţi bine.

Ospitalitatea şi prietenia sunt atuurile lor, după cum veţi vedea în clipul de mai jos. „Islanda e o societate bazată pe principiul că toţi sunt consideraţi prieteni până la proba contrarie”, spune preşedintele Ólafur Ragnar Grímsson, recunoscând însă că acest lucru e posibil datorită faptului că vorbim de o ţară mică. Totuşi, el crede că Islanda oferă un exemplu bun pentru comunităţile din ţările mai mari şi îi dau dreptate.

Modelul lor ne-ar putea fi de folos şi nouă.

Ne vorbim şi pe Twitter? Follow @Alex_Boiciuc
Reclame

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s