Cum să te orientezi în Bucureşti

Ai probleme cu orientarea în Bucureşti? Nu ştii cum să faci ca să găseşti o anumită adresă? Hai că îţi dau eu câteva sfaturi utile şi simple de orientare. Tot ce-ţi trebuie e un calculator cu conexiune la Internet.

Eu mă folosesc mereu de instrumentele astea ca să ajung în locuri în care nu am mai fost şi la care nu ştiu exact cum să ajung, folosind reţeaua de transport în comun.

1. Înainte de toate, dacă locul în care trebuie să ajungi e o firmă, o instituţie sau o clădire de birouri, caută site-ul respectivei firme, instituţii sau clădiri şi vezi dacă la contact nu este afişată o hartă pe care să fie poziţia exactă.

2. Dacă nu găseşti ce am zis la punctul 1, vei avea nevoie de o hartă bună. Iar cea mai bună şi cea mai utilă pe care o ştiu o găseşti aici: http://www.salutbucuresti.ro/planoras/ . Acolo poţi căuta orice stradă după nume şi poţi afla cam în ce zonă a Capitalei se află.

3. Apoi, pentru un plus enorm de informaţie, poţi vedea exact ce se află pe strada aia pe http://www.norc.ro/street-view/ (ăsta e un site care conţine imagini panoramice la nivel de stradă din Bucureşti şi din mai multe oraşe din ţară). În felul ăsta vei putea să călătoreşti virtual la adresa dorită. Uită-te bine pe imagini şi reţine câteva puncte de reper – te vor ajuta foarte mult atunci când vei ajunge acolo în realitate.

4. Următorul pas este să afli cu ce poţi ajunge cât mai aproape de destinaţie. Pentru asta recomand hărţile de pe site-urile RATB şi Metrorex.  Desigur, locurile în care se află staţiile de metrou le poţi găsi şi cu ajutorul hărţii de la punctul 2 (mai ales dacă site-ul Metrorex dă rateuri).

5. Cel mai bine ar fi să notezi pe ceva informaţiile de care ai nevoie – pe un carneţel sau în telefonul mobil.

6. În final, dacă eşti aproape de adresă, dar te-ai blocat, apelează la bunăvoinţa trecătorilor (preferabil persoane mai în vârstă) pentru a afla exact cum să ajungi la destinaţie.

Treaba e simplă şi la îndemâna oricui. Spor la explorat!

Reclame

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s