Românii sunt un neam de pirotehnicieni

În fiecare an, Miliţia spune că face eforturi susţinute pentru a preveni vânzarea de petarde şi artificii către oamenii de rând. Dar de fiecare dată astea ajung în mâinile tuturor, inclusiv ale copiilor.

În Breaza se găseau fără probleme petarde şi alte prostii interzise, la tarabele cu bălării de sezon sau la unele magazine.

În Bucureşti (cartierul Militari) am văzut copii de clasa a cincea care dădeau cu petarde în faţa şcolii generale la care învăţau.

În Ploieşti, ţiganii vindeau petarde şi rachete pe mijlocul drumului, în cartierele rău famate. După revelion, erau numai rămăşiţe de astfel de chestii pe majoritatea străzilor.

Oricum, cu ocazia trecerii dintre ani toţi devin pirotehnicieni autorizaţi, pentru că oraşele gem de bubuituri la tot pasul.

Totul se face pe sub mână (de obicei) şi nimeni nu vede, nu aude, nu ştie.

Am văzut pe multe forumuri că unora li se pare o prostie interzicerea vânzării de petarde, pentru că „la alţii nu e aşa”. Într-adevăr, dar poate că la alţii nu sunt oamenii aşa imbecili încât să se automutileze sau să-i rănească pe alţii cu pocănele de-astea.

Poate că Miliţia ar face bine să împiedice „importurile” încă de la graniţele ţării. Ar fi mai uşor decât să stea să vâneze apoi toţi vânzătorii neautorizaţi.

Reclame

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s