O stradă europeană pentru o gară europeană

Strada Gării din Breaza -una dintre cele trei „porţi” principale de intrare în oraş- este, în sfârşit, reabilitată de către autorităţile locale, cu ajutorul fondurilor europene, după ce a fost ignorată constant de către primari.

Porţiunea cu serpentine a străzii s-a degradat vizibil în perioada de mai bine de zece ani în care nu s-au mai făcut reparaţii. Iar munca la porţiunea de cale ferată Câmpina – Predeal a contribuit şi ea serios, din cauza utilajelor grele care au circulat pe aici.

Astfel, strada Gării a fost inclusă în proiectul de reabilitare şi modernizare a reţelei de străzi urbane din localitate (demarat în septembrie anul trecut – link către Gazeta de Breaza în format PDF) – proiect finanţat în mare cu bani de la Uniunea Europeană. Munca efectivă la stradă a început în luna septembrie a acestui an.

Pe lângă acest proiect major, Primăria a demarat recent şi alte lucrări de asfaltare.

*** Vezi în playerul video care este stadiul lucrărilor de asfaltare a porţiunii cu serpentine la data de 12 noiembrie. ***

Proiectul include 22 de străzi

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 11 milioane de euro, iar lucrările se vor întinde pe o perioadă de aproape cinci ani. 22 de străzi sunt incluse pe listă: Muncii, Colinei, Liniştei, Sunătorii, Poieniţei, Ardealului, Colonel Popovici, Victoriei, Plutonier Rădulescu, Câmpului, Frunzelor, Caporal Dumitrache, Privighetorilor, Dorobanţi, Rucăreni, Viitorului, 1 Mai, Armata Poporului, Panduri, Ştefan cel Mare, Gării, Drum Nou. Acestea însumează 17,2 kilometri.

*** Vezi în slideshow care este stadiul lucrărilor pe 13 din cele 22 de străzi la data de 12 noiembrie. ***

Această prezentare necesită JavaScript.

*** Infografia de mai jos (CLICK pe poză pentru mărire) prezintă o comparaţie dintre costul pe kilometru de reabilitare a unei străzi din Breaza şi dintre alte oraşe din ţară. Cifrele sunt luate din raportul Institutului pentru Politici Publice publicat în octombrie (fişier PDF). De asemenea, sunt prezentate şi sumele puse la bătaie de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Unitatea administrativ-teritorială a Brezei, pentru proiect, conform unui raport al Consiliului Judeţean Prahova publicat luna aceasta (fişier PDF). ***

Pentru texte referitoare la oraşul Breaza, urmăreşte tag-ul Breaza.

Anunțuri

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s