Vânătorii de şpagă

Probabil că v-aţi dat seama până acum că miliţienii noştri s-au reprofilat în ultimii ani în vânători de greşeli şi că atunci când au nevoie de un ban în plus se poziţionează strategic acolo unde şoferii neatenţi calcă pe bec (garantat şi fără număr).

Săptămâna trecută plecasem de la muncă cu o colegă, cu maşina ei. Am ieşit pe Poligrafiei ca să ajungem la Piaţa Presei. În dreptul intrării la Casa Presei, acolo unde este şi o staţie RATB, a apărut de nu foarte mult timp şi o trecere de pietoni. Şi trecea o babă, dar mai avea mult până să ajungă pe sensul nostru de mers (mai ales că acolo sunt câte două benzi pe sens). Miliţienii erau acolo, la doi paşi. Imediat s-au sesizat şi ne-au tras pe dreapta.

„(lalala lololo…), nu aţi acordat prioritate, vi se suspendă carnetul pe o lună”, spune caşchetistul. Colega mea a încercat să-l înduplece, dar fără folos. După vreo zece minute de aşteptare, timp în care a mai fost tras unul pe dreapta, poliţaiul a revenit şi ce să vezi? „Amenda pentru nepurtarea centurii de siguranţă este de 130 de lei. 65 de lei dacă plătiţi în 24 de ore”. Doar nu era să-l refuze colega, nu? Numai că nu avea mărunt şi i-a dat gagiului 100 de lei. „N-am să vă dau rest, sunteţi prima pe ziua de azi”, zice el uşor amuzat. „Lăsaţi aşa, nu se poate?”, spune colega mea (ea chiar nu avusese centura pusă). Omul s-a dus, a tăiat chitanţa, s-a întors s-o lase şi apoi am plecat.

Şi uite aşa se fac bani de buzunar în trafic.

Reclame

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s